Vraag & Antwoord

Hoe vraag ik bewindvoering aan?
U kunt zich bij mij melden. Samen hebben we kort een telefoongesprek waarna we een intakegesprek inplannen. Na dit gesprek worden de benodigde formulieren door mij in orde gemaakt en stuur ik deze naar de rechtbank. Binnen 6 weken vindt er dan een zitting plaats waarbij de rechter ons beiden hoort.

Hoe lang duurt bewindvoering?
Bewindvoering kan als doel hebben om uit de schulden te komen, maar ook om voor langere tijd de financiën te beheren. Het is dus per geval afhankelijk hoe lang dit duurt.

Wat kost bewindvoering?
Als bewindvoerder hanteer ik de landelijke tarieven die zijn vast gesteld. Bij alle bewindvoerders zijn de tarieven dus gelijk.

In veel gevallen komt men in aanmerking voor bijzondere bijstand waaruit de bewindvoering betaald kan worden. In dat geval kost de bewindvoering u niets. Benieuwd hoe dit werkt? Neem dan contact op.

Kan ik mijn gegevens inzien?
Ja dat kan zeker. Het is heel goed om aan de zijlijn mee te blijven kijken. Ik zorg ervoor dat alle bankafschriften door de bank aan u verstuurd worden. Zo kunt u precies alle uitgaven en inkomsten zien die ik voor u uitvoer.

Hoe zit het met leefgeld?
Zodra de bewindvoering door de rechter is uitgesproken, ga ik voor u aan de slag. Als eerste zorg ik dat er een leefgeld rekening wordt geopend. Dit is een rekening waar u een pas van krijgt.

Hierop wordt het leefgeld gestort. Dit kunt u gebruiken voor boodschappen etc.
Vaste lasten worden door mij voldaan.

Hoe kan bewindvoering worden beëindigd?
-Na een gerechtelijke uitspraak van onder curatelestelling
-Na een gerechtelijke uitspraak van opheffing van onderbewindstelling
-Door het overlijden van de onderbewindgestelde